Knapp: Till framsidan.
Knapp: Studier.
Knapp: Hotell.
Knapp: Konferens.
Knapp: Event.
Knapp: Restaurang.
Knapp: Bar.
Svefi  Bild: Liten pil.  Ravintola Minerva  Bild: Liten pil.  Historiikki
Knapp: Svenska.
 

HistoriikkiRuotsinsuomalaisten kansankorkeakoulu sai ruokasalinsa vuonna 1979. Muutamia kymmeniä vuosia myöhemmin siitä tehtiin lounasravintola myös Svefin ulkopuolisille ja vuonna 1995 se sai nimen Ravintola Minerva.

Nimi ”Minerva” lainattiin Minerva 4-naapurikorttelilta mutta alunperin Minerva oli roomalaisessa mytologiassa taiteen, tieteen ja käsityötaidon jumalatar ja suojelija.

Toukokuun alussa vuonna 2003 vanhan ravintolarakennuksen seiniä ja kattoa ryhdyttiin purkamaan – ja aivan uusi ultramoderni rakennus vihittiin juhlallisesti käyttöön saman vuoden marraskuussa. Arkkitehti Mats Jakobsson MAF-arkkitehtitoimistosta Luulajasta oli saanut tehtäväkseen luoda jotain ennennäkemätöntä, jotain, joka erottuisi täysin Svefin 1900-luvun alussa rakennetusta puisesta päärakennuksesta.

Tulos puhuu puolestaan. Ravintola Minervan miljöö on elämys kaikille aisteille, se täytyy nähdä ja kokea. Revontulet tai keskiyön aurinko Tornionjoen rannalla loistavat valoseinältä, ikäänkuin lisämausteena. Yläkerran Karamellikahvilassa voi nauttia niin taiteesta kuin näköalasta Haaparannan torille.

Vuonna 2006 Minerva ja Mats Jakobsson saivat tunnustuksen; rakennukselle myönnettiin Ylä-Norrlannin Arkkitehtuuripalkinto.

Knapp: Svefi på YouTube. Knapp: Svefi på Facebook.
Knapp: Nätbildarna: Utbildning på nätet.
© Svefi